Centura Reghin devine realitate!

Centura Reghin devine realitate!

Am avut astăzi plăcerea de a discuta cu Ministrul Transporturilor, domnul Lucian Bode, despre Reghin și prioritățile în dezvoltare pe care le are comunitatea noastră.

Subiectul principal a fost Centura Reghin. În momentul actual proiectul se află în etapa de revizuire a studiului de fezabilitate.

Deși a existat un astfel de studiu, el a fost realizat în 2004 și nu mai corespunde realităților economice actuale. Dacă s-ar fi lucrat tot pe această documentație veche ar fi existat riscul să apară blocaje în perioada de implementare.

Această etapă a proiectului este susținută din bugetul de stat și ar trebui să se finalizeze în primele 2 luni ale anului 2021.

Revizuirea studiului de fezabilitate presupune și alinierea proiectului la normele de acordare a fondurilor nerambursabile, astfel încât realizarea Centurii Reghin să poată primi finanțare europeană.

Îmi pare rău că Reghin a pierdut 16 ani cu implementarea acestui proiect, din cauza unei administrații locale indolente. M-aș bucura ca indiferent cine va fi la conducerea Primăriei Reghin sau a Guvernului României acest proiect să se finalizeze.

Îmi exprim convingerea că dacă va exista o strânsă colaborare la nivel local cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vom încheia etapa de revizuire a studiului de fezabilitate corect și la timp, astfel încât, din 2021, să ne putem apuca de execuția lucrărilor.

L-am invitat pe Ministrul Transporturilor la Reghin în următoarele săptămâni, pentru a discuta aplicat, pe realitățile din teren, despre infrastructura locală și regională.

Leave a comment