Amenajarea zonei de agremenet din Pădurea Rotundă

Amenajarea zonei de agremenet din Pădurea Rotundă

L-am invitat pe Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor la Reghin, pentru a evalua personal starea proiectelor de mediu din orașul nostru. Împreună cu domnul ministru Costel Alexe am vizitat Pădurea Rotundă.

A fost de acord că ne aflăm într-o situație păguboasă, de a fi nevoiți să returnăm 700.000 RON fonduri nerambursabile. Banii au fost primiți de la Administrația Fondului pentru Mediu în 2011, când au început lucrările de amenajare a unei zone de agrement în Pădurea Rotundă.

În 2012, după alegeri, lucrările au fost abandonate de către actuala administrație. Între timp, din indolența conducerii Primăriei Reghin, terenul a ajuns vandalizat. Prejudiciul se ridică astfel la 1.1 milioane RON.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a rămas stupefiat de faptul că în ultimii 8 ani, cu atâtea posibilități de finanțare aflate la dispoziția autorităților locale, Primăria Reghin nu a scris proiecte de mediu și nu a reușit să atragă nici măcar 1 RON.

Domnul ministru Coste Alexe m-a asigurat că se va interesa personal de proiectul Pădurea Rotundă și va analiza toată documentația, precum și motivele pentru care am ajuns în această situație penibilă în Reghin.

În scurt timp voi trimite o delegație pentru a se întâlni cu reprezentanții Ministerului Mediului, astfel încât să reușim să deblocăm și acest proiect. Va trebui să găsim soluții pentru a revitaliza orașul nostru.

MERITĂM MAI MULT!

Leave a comment